sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Cipralexin lopettaminen, sivuoireet ja yleinen vointi

Hei!
Nyt olen ollut 10 päivää ilman mielialalääkettä, eli Cipralexia ja tuntuu että pitää alata kirjaamaan ylös vointiani.
Sivuoireita tuli hieman, eli huimausta ja niitä sähköiskuja, joista moni on valitellut. Säihkähdin hieman noita oireita, koska varsinkin huimaus on/oli todella kovaa, ja kun verenpaineeni on muutenkin alle sadan molemmin puolin + sitten raskaus vielä päälle, niin pelottaa välillä esim. pyöräillä esikoinen kyydissä.. mutta nyt tuntuu että alkaa helpottamaan, kop kop kop puuta!

Lupasin kirjoittaa rehellisesti jo alussa, ja pakko myöntää että eilen illalla JO, iski tuo selittämätön pimeänpelko, josta kärsin ennen lääkkeiden aloittamista.. eli pelkään aivan hulluna "jotain" ilman mitään syytä, enkä ymmärrä mikä sen laukaisee, koska en esim. ole katsonut mitään jännää televisiosta tai vastaavaa.. se vaan lyö päälle aina nukkumaan mennessä.. sydän alkaa hakkaamaan ja saan juosta pissalla kokoajan.. nämä olivat ne inhottavimmat oireet, ennenkuin aloitin lääkkeen, koska ne kestivät koko yön ja pilasivat uneni yli vuodeksi, mikä sitten sai minut masentumaan pahasti.
Yritän nyt tunnistaa tunteitani ja pohtia sitä mikä minut saa reagoimaan tällätavalla.. se on aivan käsittämätöntä.. varsinkin kun lääkkeet tekivät juuri sen, että pystyin järjellä heti rauhoittamaan itseni, mutta ilman niitä ei näytä onnistuvan, vaikka kuinka "fiksusti" yritän ajatella.
Olen myös aika hermostunut, mikä voi myös olla lopettamisen sivuoire, mutta oli myös masennuksen sivuoireena silloin viime keväänä kun aloitin lääkkeen.
Siksi alan nyt kirjoittamaan taas.
Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia, jos jollain olisi jakaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti